Vi gör allt vi kan för att minska riskerna för dig.


En garageport är inte det som är viktigast när det gäller säkerhet i hemmet. Fönster, dörrar, brandsäkerhet är betydligt viktigare för att våra barn ska vara trygga i hemmet. Garaget utgör dock ofta en väg in eller en plats där värdesaker lagras, så vi behöver titta närmare på garageporten.

Ikon med renoveringsport

En säker port

En stor och tung garageport har kraftiga fjädrar för att underlätta öppning och stängning. Äldre portar är tillverkade efter en annan säkerhetsstandard och kan idag betraktas som en säkerhetsrisk där det finns risk för allvarliga personskador vid t.ex. ett fjäderbrott. Även om dagens teknik är mycket mer avancerad så utgör en garageport fortfarande en rörlig del som kan orsaka skador. När du väljer din nästa garageport bör du därför se till att regler som maximal stängningskraft enligt EN 13241-1 respekteras och att porten har skyddsmekanismer på plats som förhindrar att den faller ned i händelse av en teknisk defekt. Har din garageport skydd mot att klämma fingrarna? De bästa tillverkarna är uppmärksamma med sådana detaljer när de utformar sina garage­portar. så att varken du eller dina nära och kära på något sätt kan komma i fara.

Img

Säkerhet för dig och dina värdesaker

Ett garage är främst till för förvaring av saker du vill hålla väl skyddade. Det kan handla om en bruksbil, veteranbil, en motorcykel eller värdefull sportutrustning. Vad du än förvarar i garaget ska det vara – och förbli – ditt. Detta inbegriper inte bara en säker portkonstruktion som kan förhindra stölder, utan även funktioner som upprätthåller ett stabilt klimat i garaget. Den smarta konstruktionen och det robusta materialet i dagens bästa garage­portar kan göra det mycket besvärligt för inbrottstjuvar att ta sig in i garaget. Modern isoleringsteknik kan också införlivas för att minimera värmeförluster genom garageporten, vilket gör panelerna på din nästa garageport till en perfekt skyddande yta. Det är inte ovanligt att garaget även utgör en indirekt ingång till själva huset. Vi råder dig därför att tänka på inbrottsskyddet när du väljer din garageport.

Icon of a badge with a star symbol

Investera säkert – investera i slitstyrka


Det kan være lett å tenke at en garasjeport bare er en dørport som skal beveges opp og ned. Men den er faktisk svært kompleks, og har mange bevegelige deler som kan slites. Vi anbefaler deg derfor å investere litt i vedlikehold av porten fra tid til annen for å sikre varig problemfri drift. Når alt kommer til alt er garasjeporten en økonomisk investering som du ønsker å bevare verdien i så lenge som mulig. Pass derfor på å få lang garantitid. Garasjeportprodusenter som er overbevist om sine produkter, har heller ingen problemer med å gi lenger garanti enn det som er vanlig. Den riktige leverandøren vil også sørge for at du får langsiktig tilgang til reservedeler og muligheter for service på stedet.

Crawford Garageporte
Box 160,
423 21 Torslanda
Besöksadress: Hangarvägen 1

© ASSA ABLOY